Bizonyára használtál már mobil eszközt, és ez esetben az is feltűnhetett, hogy sok weboldal használata még ma is nehézkes mobilon, mert kicsik a betűk, vagy épp túl sok a menüpont, amik között nehéz navigálni, lassú az oldalbetöltés. Sokszor nem is érhető el a weboldal összes funkciója, ami azért van, mert sokkal kisebb kijelzőn kell a tartalomnak megjelennie, mint egy asztali számítógép, vagy laptop esetében. Ezekre a problémákra jelent megoldást a mobil honlap optimalizálás.

A sikeres, igazán profi weboldal bármilyen eszközről könnyedén böngészhető. A megfelelően optimalizált honlap felismeri, ha a látogató mobil eszközt használ és annak megfelelően rendezi el az oldalon elhelyezkedő tartalmat a képernyő felbontásától függően. Az ilyen oldalt nem kell nagyítani, kihasználja a készülék képernyőméretét, valamint a betűk is elég nagyok lesznek az olvasáshoz.

A weboldalad kérheted úgy, hogy eleve mobil optimalizáltan készítsem el – sőt, mivel ma már a keresőoptimalizálási szempontokat figyelembe véve az első helyeken áll a mobilbarátság, így én fogom javasolni a mobilbarát felépítést -, de meglévő honlapod is szívesen optimalizálom mobil eszközökre. UPDATE2020

Nincs apelláta! Az oldalnak működnie kell minden eszközön. Érdekességképpen hagytam meg fenn az áthúzott mondatot – 10 éve még így kommunikáltam. Ma már nincs választás. Mobil, tablet, desktop… az oldalnak ESZKÖZFÜGGETLENNEK KELL LENNIE!