Érzékeny téma kerülgetett hetekkel ezelőtt. Ez a téma Damoklész kardjaként lebeg minden honlap tulajdonos – weboldal üzemeltető feje fölött. Ez a téma a weblap feltörés.

Pár nálam lévő weboldalt meghackeltek, némelyik működésképtelenné vált, némelyik reklám oldalra irányított át. Sokat dolgoztam azért, hogy újra működjenek és tiszta legyen a kód.

Rengeteg kérdés merül fel ilyenkor, amikre hoztam pár cikket, hogy képbe légy a válaszokkal. Az én nagy kérdésem az, hogy ki a felelős a törésért? Kit szidjunk? A webfejlesztőt? A tárhelyszolgáltatót? A WordPress-t?

Webfejlesztőként én nem ludast keresek, hanem megoldást. Amíg mindent megteszek az oldalak biztonságáért, amíg tudom, hogy az oldalaim jó helyen vannak, addig nem tudok mást tenni csak azt, hogy elfogadom, ilyen van és létezik. Egyet tehetek, folyamatosan monitorozom az oldalakat, frissítem, kezelem. Ezt kevés oldal, és meghatározott kereteim híján ingyen végeztem, viszont egyre több feladatot kell ellátni, mert a hackerek biz dolgoznak, muszáj keretet adnom neki.

Annak érdekében, hogy profin el tudjam látni ezeket a feladatokat, virtuális asszisztens kollégáimmal kidolgoztunk két csomagajánlatot, amit a nyugalmad szolgálatába állítunk. Ők végzik a mindennapi teendőket, én adom a webfejlesztő szaktudásom hozzá. Így lesz kerek egész. Keresd bátran weboldal karbantartás szolgáltatásunkat a legyenrend.hu oldalon. Ezek az ajánlatok érted fognak működni, azért, hogy a profi, minőségi munka számomra is fejlődést jelenthessen és az eddiginél is elkötelezettebben állhassak a rendelkezésedre.

És akkor a cikkek alább, amik a hackeléses kérdéseitekre adnak válaszokat: